Advertentienummer: V2107
Aanmaakdatum: 10-07-2018

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Natuur / Dieren
Organiseren
Voor wie:
Individuen
Waar (locatie van het werk):
Buiten de gemeente Weert
Wanneer:
In onderling overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als Stichting Vergeten Groenten promoten wij vergeten groenten en fruit. Dat doen we door vergeten groenten en fruitsoorten te telen in de tuinen die de stichting in gebruik heeft op een unieke plek in Beesel. Dat gebeurt door vrijwilligers. Voor de groenteploeg zoeken wij een tuinbaas. Onze tuinbaas Rinus stopt er namelijk mee. Rinus gaf aan de start van het seizoen 2018 aan dat hij 70 jaar wordt en het rustiger aan wil doen. Daarom zoekt de Stichting Vergeten Groenten voor de Historische Groentehof een nieuwe tuinbaas. We nodigen geïnteresseerden uit voor een kennismakingsgesprek.


Als tuinbaas werk je samen met een team enthousiaste vrijwilligers en het bestuur. Met elkaar zetten we elk jaar een prachtige moestuin met vergeten groenten en historisch fruit neer. Onze gidsen geven voor het publiek interessante en leerzame rondleidingen. Enkele taken die de tuinbaas doet:
1. een tuinplan maken (samen met het bestuur en de gidsen).
2. een enthousiaste groep vrijwilligers aansturen.
3. overleg met het bestuur en met andere teamhoofden (Fruit, Technische Dienst, Culinair, Gidsen).
4. (coördinatie van) zaaien, aanplanten en onderhoud van deHistorische Groentehof.

De organisatie draait volledig op vrijwilligers. We hebben er momenteel ca. dertig. Het is een enthousiaste ploeg met hart voor de zaak en voor elkaar. Het werken bij de Stichting is daarom niet alleen nuttig maar vooral prettig. We horen graag van je!

Tegenprestatie

Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor de vrijwilligers en kunnen een reisvergoeding aanbieden.