Advertentienummer: V2246
Aanmaakdatum: 18-06-2019

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Maatje / Coach
Voor wie:
Individuen
Waar (locatie van het werk):
Groenewoud
Wanneer:
In onderling overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Ben jij degene die we zoeken voor een client van ons woonbegeleidingscentrum Maartenshuis (SGL/WBC Maartenshuis)? Hij zou het mooi vinden om samen met hem gezellig iets te gaan drinken of samen erop uit te gaan?

Een jonge, vrolijke cliënt van 22 jaar beleeft er veel plezier aan om er even heerlijk op uit te gaan. Ergens samen wat kletsen onder het genot van een drankje, ontspanning te zoeken door even erop uit te gaan! Misschien wel samen op stap of naar een festival gaan? Hij is op zoek naar een maatje – liefst een jongen van ongeveer dezelfde leeftijd – die het net zo leuk vindt als hij om samen leuke dingen met hem te ondernemen. Onze cliënt is rolstoelafhankelijk.

SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70% van onze cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand, ongeval etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Van de vrijwilliger wordt een grote mate van zelfstandig functioneren gevraagd.

Verder:
- Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;
- Respectvolle bejegening;
- Goed met cliënten kunnen omgaan; uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt;
- Betrouwbaar;
- Kennis en vaardigheden;
- Afspraken nakomen;
- Vriendelijk en rustig kunnen handelen.

Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie.


 

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden met name op het gebied van dementie, NAH en afasie.