Advertentienummer: V2282

Advertentie details

Thema (soort werk):
Maatje / Coach
Voor wie:
Individuen
Wanneer:
In onderling overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wij zoeken een maatje voor een 73-jarige cliënte van SGL die zelfstandig woont in een appartement in Weert en daar begeleiding thuis ontvangt. Mevrouw is jong van geest,  nog goed ter been en voor verdere afstanden gebruikt ze een scootmobiel. Omdat mevrouw best veel alleen is en wat aanspraak mist, zoekt ze een maatje. 

Het betreft een vriendelijke, rustige vrouw die breed geïnteresseerd is, waarbij spiritualiteit een belangrijke rol in haar leven speelt. Ze heeft vroeger veel gereisd, ze houdt enorm van schilderen en creatief bezig zijn, echter is het soms lastig omdat ze wat slechter ziet. Ze heeft altijd honden gehad waar ze enorm van genoten heeft, helaas gaat dat nu niet meer. Zwemmen en naar de stad gaan doet ze ook graag! 

Mevrouw zoekt een maatje in de omgeving Weert waarmee ze een goed gesprek kan voeren, samen naar de stad kan gaan, gezellig een kopje koffie mee kan drinken of ergens samen mee gaan zwemmen. Kortom: iemand die het leuk vindt om samen met haar iets te ondernemen.

SGL biedt zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel en/of dementie en hun naasten verder in het leven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Functie eisen:
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die energie uitstraalt, sociaal is ingesteld, goed kan luisteren en in gesprek met mensen kan gaan, stimuleren en oog heeft voor sfeer en gezelligheid.  

Verder:
- Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;
- Respectvolle bejegening;
- Goede, sociale en communicatieve vaardigheden;
- Goed met cliënten kunnen omgaan; uiteraard staat bij jou de cliënt centraal en is zijn/haar behoefte leidend. Je gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt;
- Betrouwbaar;
- Afspraken nakomen;
- Vriendelijk en rustig kunnen handelen;
- Je houdt van uitdaging, bent flexibel en stressbestendig. 

Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG voor vrijwilligers is gratis, SGL vraagt dit digitaal aan.

Wij zoeken een vrijwilliger in  onderling overleg met de cliënt.

 

Tegenprestatie

Tegenprestatie:
Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden op het gebied van dementie, NAH en afasie.