Advertentienummer: V2307
Aanmaakdatum: 23-11-2019
Deze advertentie loopt tot: 26.05.2020

Advertentie details

Thema (soort werk):
Besturen
Organiseren
Voor wie:
Individuen
Leerlingen
Waar (locatie van het werk):
Centrum
Regio Weert
Wanneer:
Jaarlijks
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

De Stichting Fokpaardendag Weert organiseert jaarlijks de Fokpaardendag Weert. De Stichting heeft als doelstellingen:

- De traditie van de jaarlijkse Weerter Fokpaardendag in stand te houden. Zij benadrukt het oorspronkelijk agrarische karakter van Weert en vertelt en is een onderdeel van de geschiedenis en cultuur van de stad Weert;

- Een unieke voorjaarskeuring in de binnenstad van Weert waar drie verschillende rassen, Shetlandpony´s, Haflingers en Nederlandse Trekpaarden worden gekeurd door professionele juryleden en waarbij voor de jeugd van 5 - 15 jaar een speciaal onderdeel wordt georganiseerd, te weten de jeugdige voorbrenger. Hiermee stimuleren wij jong talent en willen we jonge kinderen boeien en uitdagen;

- Het zijn en bieden van een podium aan de paardensector van beginner tot gevorderde en paard-gerelateerde bedrijven van Weert en omstreken. Dit krijgt vorm door in de middag het bezoekende publiek mee te nemen in het gebruik van het paard en educatie. Daarnaast is er altijd een showelement. 

Er is niet een specifieke doelgroep die ons evenement bezoekt. Wij richten ons op jong en oud, paardenliefhebber en niet paardenliefhebber, fokkers (100 deelnemers) en bezoekers aan de binnenstad en jaarmarkt van Weert. 

Om deze doelstellingen te behalen zoeken wij ondersteuning op onder andere het gebied van de coordinatie van de keuringen, coordinatie van het evenemententerrein en pr, communicatie en sponsoring.

Tegenprestatie

De Stichting Fokpaardendag ademt traditie en hecht waarde aan het samen zijn met haar bestuursleden en vrijwilligers. Op de dag van de Fokpaardendag in maart van ieder jaar vindt het traditionele diner plaats met sponsoren, een afvaardiging van  het College van Burgemeester en Wethouders, juryleden en het bestuur van de Stichting. Daarnaast gaan we na de evaluatie van het evenement uiteten met het bestuur en een vrijwilliger die we speciaal in het zonnetje willen zetten. Dit vindt meestal plaats in juni of juli. Naast dit alles levert het organiseren van een evenement als de Fokpaardendag een bijdrage aan kennis en kunde over de geschiedenis van Weert, pony°s, paarden, fokkerij en sport en help je mee aan het in stand houden van een deel van de cultuur van Weert. De Stichting is opgericht bij statuten en heeft een aansprakelijkheidsverzekering.