Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

18 SEP - Gratis workshop fondswerving. Maak kennis met drie lokaal actieve fondsen!

Op 18 september vindt er weer een workshop Fondsenwerving plaats. Deze wordt aangeboden door het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn en het Samenfonds0495, bijgestaan door 2 gastsprekers. Heb jij een mooi idee voor de buurt, vereniging of organisatie?
Dan is deze informatie workshop interessant voor je!

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en professionals van maatschappelijke organisaties die voornemens hebben om aan de slag te gaan met fondswerving en die graag handvatten willen rondom het doen van een fondsenaanvraag.

Deze avond zal starten met een korte introductie over succesvol fondsenwerven.
De drie lokale fondsen: het Samenfonds0495, Fonds Burgerinitiatieven en het Leefbaarheidsfonds stellen zich uitgebreid voor.
Je krijgt inzicht in de fondsen, maakt kennis met de gezichten achter de fondsen en zij leggen uit hoe ze kunnen helpen.
Indien je al een concreet voorstel hebt, gelieve dit vooraf doormailen.

Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds0495, zal de workshop verzorgen.
Wekelijks ziet ze aanvragen voorbij komen. Wendy merkt dat goed uitgeschreven plannen sneller financiële ondersteuning krijgen.
Het Samenfonds0495 wil mensen bij elkaar brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Zij steunen sociale initiatieven rond diverse thema's, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Aniek Burger, medewerker Leefbaarheid van Wonen Limburg, vertelt over de mogelijkheden van het Leefbaarheidsfonds. Het Leefbaarheidsfonds is een budget van en voor huurders bedoelt om de woonomgeving en leefbaarheid te verbeteren.

Jan Ploumen, medewerker gemeente Weert, zal vertellen over de mogelijkheden van het fonds Burgerinitiatieven.

De workshop vindt plaats in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, Weert.
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur. Tussen 21.00 en 22.00 uur is er de mogelijkheid tot individuele gesprekken (indien op voorhand aangevraagd).
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.