Punt Welzijn Goedbezig Weert Blog

9 OKT - Cursus Brandveilig Leven (gratis)

Gratis cursus ‘Brandveilig Leven’

De Brandweer van Weert biedt, in samenwerking met het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn, weer de gratis cursus brandveilig leven aan vrijwilligers en mantelzorgers in Weert aan. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2 uur (9 oktober en 30 oktober 2018, van 19.00 tot 21.30 uur / 19:00-21.00 uur). Aanmelden is noodzakelijk.

Brand is iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Jaarlijks zijn er in Nederland 4500 woningbranden. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. In de cursus ‘Brandveilig Leven’ wordt ingegaan op de bewustwording van brandrisico’s in en rondom huis. U krijgt tips hoe u deze brandrisico’s kunt beperken en handvaten wat te doen als het plotseling toch eens fout gaat. De tips en handvaten zijn interessant voor uzelf, maar na deze cursus kunt u andere mensen ook voorlichten over de brandveiligheid in hun huis. U krijgt hiertoe een huiswerkopdracht die in de tweede bijeenkomst besproken wordt. Tevens wordt u ambassadeur brandveilig leven als u de cursus in zijn geheel doorlopen heeft.

De workshop vindt plaats in het Leslokaal van de Brandweer, adres De Savornin Lohmanstraat 8 in Weert. Voor meer informatie en aanmelden, klikt u direct op het aanmeldformulier