Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Verwarring omtrent gratis-VOG websites; een uitleg

Het verschil tussen www.gratisvog.nl en www.gratis-vog.nl

Bij organisaties die willen deelnemen aan de regeling Gratis VOG voor vrijwilligers is soms verwarring over waar ze nu heen moeten: www.gratisvog.nl of www.gratis-vog.nl. Daarom heeft vereniging NOV een korte toelichting geschreven. Onderstaande uitleg staat ook op het Platform Vrijwillige Inzet

Altijd gratis via gratisvog.nl

De website www.gratisvog.nl is de officiële website waar vrijwilligersorganisaties zich moeten aanmelden om deel te kunnen nemen aan de Regeling Gratis VOG. Vereniging NOV en NOC*NSF helpen via die website vrijwilligersorganisaties met hun aanvraag. Wie de aanmelding voor de regeling ook (voor je) doet, hij verloopt ALTIJD via www.gratisvog.nl.

Streepje ertussen? Dan koop je een dienst in.

Het bedrijf achter www.gratis-vog.nl is VOG-aanvraag.nl. Dit bedrijf biedt tegen betaling aan om je te helpen met het opstellen van je beleid. Let op! Om echt aan veiligheid te werken in je organisatie, moet je dat beleid ook toepassen! Een gratis VOG is een kers op de taart, maar echte veiligheid krijg je alleen door te beginnen met de andere maatregelen (gedragscode, vertrouwenspersoon, aanstellingsbeleid). Vervolgens helpt het bedrijf je ook met het klaarzetten van VOG's voor je vrijwilligers. Dit kost € 6,75 exclusief BTW per vrijwilliger. Alle informatie waar zij naar verwijzen komt van de officiële website.

Jij bepaalt!

Het is aan jouw organisatie de keuze of je zelf de VOG's klaarzet of dit laat doen door een bedrijf als VOG-aanvraag.nl. Je hoeft dus geen gebruik te maken van deze diensten! Maar als je het makkelijk vindt en je kunt het je veroorloven, dan kan het wel.

Vanuit Punt Welzijn, team Goedbezig Weert, denken we graag met Weerter organisaties mee over dit onderwerp (en over andere onderwerpen aangaande beleid of vrijwilligersondersteuning) zodat zaken voor nu en later goed geregeld worden!

12.02.2019