Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Verzekering voor vrijwilligers

De gemeente Weert heeft voor vrijwilligers in Weert (of werkzaam binnen Weert) en mantelzorgers in Weert een vrijwilligersverzekering afgesloten. Dit is een secundaire dekking (eerst wordt gekeken naar de eigen verzekering en evt die van de vrijwilligersorganisatie). Vrijwillige politie en brandweer zijn van de verzekering uitgesloten. Wil je weten of je ook verzekerd bent? Of wil je als vrijwilligersorganisatie weten wat de verzekering van de gemeente voor jouw vrijwilligers betekent?

Zie dan hieronder voor een link naar meer informatie :

Nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Weert, zij hebben altijd de meest recente informatie over de polissen. Ook op de website van Centraal Beheer Achmea staan de polisvoorwaarden.

Een paar punten uit de verzekering zijn:
- De gemeente Weert heeft zowel de basis als de pluspolis afgesloten
- Vrijwilligers en mantelzorgers zijn verzekerd ongeacht hun leeftijd! (dus geen leeftijdsgrens)
- Vrijwilligers en mantelzorgers hoeven niet geregistreerd te staan bij de gemeente.
- Zeg als vereniging niet zomaar eigen verzekeringen op; lang niet alles wat binnen uw vereniging verzekerd moet zijn, is dat via de vrijwilligersverzekering.
- Voor incidentele gebeurtenissen zijn vrijwilligers ook verzekerd als ze voor een vereniging iets in het buitenland organiseren (een weekendje weg bv)
- Mantelzorgers moeten minimaal 8 uur in de week mantelzorg verrichten
- Centraal Beheer Achmea heeft een verzekeringspakket voor verenigingen dat aanvullend is op de vrijwilligersverzekering via de gemeente.
- Ook vluchtelingen en asielzoekers zijn via de gemeente Weert verzekerd bij het uitvoeren van vrijwilligerswerk in Weert.

Let op: aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden: lees altijd zelf de meest actuele polisvoorwaarden of neem contact op met de gemeente Weert.