Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Verwijzingen en links

Op deze pagina tref je verwijzingen naar sites over verschillende onderwerpen. Denk daarbij aan wet& regelgeving maar ook over voorzieningen en instellingen die interessant zijn voor mantelzorgers.
Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld, kom daarom regelmatig terug op deze pagina.

  • Inspiratiegids van het GOUDmantel project

Binnen het GOUDmantel project wordt uitgegaan van de waardevolle kennis en ervaringen die (oud)mantelzorgers hebben. Het delen van deze expertise kan voor anderen ondersteuning en inspiratie bieden. Het GOUDmantel project heeft een inspiratiegids ontwikkeld waarin creatieve ideeën/oplossing van (oud)mantelzorgers staan beschreven. Omdat niet alle tips in 1 gids passen, hebben ze een aanvullende lijst ontwikkeld met nog meer tips.

  • Herkenning, ondersteuning en informatie voor naasten

Op de website van Naasten in Beeld staan ervaringsverhalen en antwoorden op veelgestelde vragen over het leven naast iemand met een ernstige aandoening. Het Steunpunt Mantelzorg Weert is er voor jou als je ergens over wilt praten. Neem contact op en we maken een afspraak.

  •  Palliatieve Zorg

Je hebt het nieuws gekregen van je arts dat je niet beter kunt worden. De zorg en ondersteuning die je nu nodig hebt heet palliatieve zorg.

  •  Al-Osrazorg

Al-Osra Zorg is in 2012 opgericht vanuit een missie: kwetsbaren onder ons (o.a. Nederlanders van allochtone komaf), die de weg naar de hulpverlening niet makkelijk kunnen vinden, een helpende hand te bieden. Al-Osra Zorg beschikt over kennis en deskundigheid in het werken met migranten. De therapeut spreekt letterlijk en figuurlijk jouw taal.