Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Campagne 'Dé mantelzorger bestaat niet' niet één verhaal is hetzelfde

Je zorgt voor iemand, maar je noemt jezelf geen mantelzorger. Dan ben je niet de enige.

Het beeld van de mantelzorger wordt nogal traditioneel en eenduidig naar buiten toe gebracht. Terwijl dé mantelzorger niet bestaat. Niet één verhaal is hetzelfde. Natuurlijk kan de zorg voor iemand zwaar zijn, maar het kan je ook veel opleveren. Veel mensen combineren de zorg voor iemand anders met werk, school, het gezin, hobby’s of vrijwilligerswerk.

Weerter mensen laten zelf zien hoe dat zorgen voor iemand in combinatie met de rest van je leven nu echt gaat. Dat je meer bent dan het label mantelzorger. Want naast je zorgtaak ben je bijvoorbeeld ook partner, ouder, zoon of dochter, collega, vrijwilliger.

Zo ook Ivonne. Zij nam na het overlijden van haar moeder de zorg voor haar vader op zich. In deze video deelt ze haar verhaal met ons.

Ook laten we graag het verhaal zien van Roel. Hij zorgt voor zijn vrouw en is daarnaast vader, opa, vriend en vrijwilliger.

 Wil je samen met ons ook een ander geluid laten horen?

 Stuur jouw verhaal via goedbezig@puntwelzijn.nl en we nemen contact met je op! Je kunt ook bellen naar het Steunpunt Mantelzorg via Punt Welzijn: 0495-697900

            

Volg de verhalen en meer van Punt Welzijn via onze facebookpagina.