Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Mantelzorg

Zorg je langere tijd voor een ander? Dan wordt dat ook wel mantelzorg genoemd.

Mantelzorg team staat voor je klaar
Het zorgen voor de ander voelt vaak als vanzelfsprekend omdat het je vader/moeder, broer/zus of een goede bekende is. het  Er zijn veel voorzieningen die het zorgen voor leuker en gemakkelijker kunnen maken. Er staat een deskundig team voor je klaar die je graag informeren over wet & regelgeving, voorzieningen, bijeenkomsten en vormen van waardering. Elke afspraak is gratis en kan bij je thuis plaatsvinden. Het is verrassend wat er in Weert allemaal mogelijk is en hoeveel mensen zich inzetten voor mantelzorgers.

Voor vragen of het maken van een afspraak:  0495 697900  /  goedbezig@puntwelzijn.nl

Tijd voor jezelf
Even tijd voor jezelf is belangrijk.Maar dat is alleen mogelijk als je de zorg met een gerust hart aan iemand kan overdragen. Tijd voor jezelf is belangrijk om even te kunnen ontspannen of om je sociale contacten te onderhouden.Het kan ook zijn dat je de zorg even aan iemand anders over moet laten omdat je zelf ziek bent of de zorg moet combineren met je werk.

Wij verkennen samen met jou wat er mogelijk is en hoe wij jou verder kunnen helpen. Je kunt dan denken aan een maatje voor degene waarvoor je zorgt en een gezellig praatje maakt, dagopvang, dagbehandeling, logeeropvang of vrijwillige palliatieve terminale zorg. Of een maatje voor jou als mantelzorger voor een luisterend oor of om gezellige dingen te doen. Ook zijn er diensten die wat zorgen weg kunnen nemen zoals de BoodschappenPlusBus, maaltijdvoorzieningen of een vervoersvoorziening. Dit zijn voorbeeelden maar er is nog veel meer mogelijk!

Laat maar weten als je een gesprek wil dan plannen wij zo snel mogelijk een afspraak.

Met vriendelijke groet,

Team Mantelzorg,

Pauline, Imke, Diederieke, Femke en Sanne