Punt Welzijn Goedbezig Weert Blog

Voorbeelden van matches

Waar kunt u aan denken bij onderhandelen met gesloten beurzen? Hoe zorgt u dat er een win-win situatie ontstaat? Hoe geeft u invulling aan ons motto Ruilen is het nieuwe hebben? Hieronder allerlei voorbeelden van mogelijke matches. Overigens kunnen ook vrijwilligersorganisaties onderling ruilen en kunnen ook scholen van de mogelijkheid gebruik maken met bedrijven in contact te komen.

Voorbeelden:

Bedrijf helpt tennisvereniging met stukje PR, tennisvereniging stelt tennisbaan 2 uur beschikbaar voor personeel bedrijf.

Voetbalvereniging biedt clinic voetbal aan voor kinderen bouwbedrijf; bouwbedrijf levert materialen voor verlaagd plafond bestuurskamer clubhuis.

ZZP-er helpt een bridgeclub bij het organiseren van een evenement; bridgeclub maakt reclame tijdens het evenement voor de ZZP-er.

Schutterij biedt avondje schieten aan autoverhuurder aan; autoverhuurder schenkt huur van een busje voor een dagje uit van de schutterij.

Tuinier knapt tuintje op naast molen; molenaar geeft rondleiding molen  aan tuinier en zijn gezin.

Zorgcentrum geeft informatie avond over dementie aan medewerkers van een bedrijf; medewerkers komen dagje helpen tijdens NL DOET.

De plaatselijke EHBOvereniging zoekt een trainingsruimte voor dinsdagavond; een bedrijf stelt zijn pand beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor twee medewerkers een gratis Bedrijfshulpverlening-training

 Afgeschreven meubilair van een klein makelaarskantoor krijgt een tweede leven in de kantoorruimte van een Dierenambulance. Dierenambulance maakt reclame op de bus voor makelaar.

Een bouwbedrijf adviseert bij de verbouwing van het gebouw van een scoutinggroep. Scouting organiseert survivaltocht voor de kinderen van de werknemers van het bouwbedrijf.

Leden van de winkeliersvereniging knappen een scouting terrein op en krijgen daar hulp bij van jongeren van een school voor praktijkonderwijs dat daar in de buurt ligt. Win-win-win

Medewerkers van de afdeling Personeel en Organisatie van een bank trainen jongeren van een jongerencentrum op sollicitatievaardigheden. Jongeren verzorgen een rap-optreden tijdens het zomerfeest van deze bank.

Een woningbouwvereniging stelt een waskeuken ter beschikking aan een zorginstelling. De inwoners van de woningbouwvereniging uit die buurt mogen een keer komen eten.

Workshop over verdraagzaamheid vanuit een welzijnsinstelling (met hulp van vluchtelingen) in ruil voor een playstation voor een jongerencentrum.

Leerlingen doen een onderzoek voor een bedrijf, bedrijf treedt op als gastdocent op opleiding of geeft leerlingen de mogelijkheid om zijn bedrijf te bezoeken.

Gratis massage door voetreflexologe voor aantal mensen in ruil voor gebruik maken van netwerk van organisatie.

Bedrijf levert bouwmaterialen, vrijw organisatie stelt ruimtes ter beschikking voor lezingen/vergaderingen/workshops.

Computerbedrijf repareert een spelcomputer in ruil voor lekkere hapjes.

Bedrijf levert helpende handen bij het schilderen van een speeltoestel in ruil voor veel gezelligheid en koffie en hapjes (schilderen wordt dan meteen personeelsuitje, nl doet in het klein dus).

Kunstclub krijgt hulp om stichting te worden van een notaris in ruil voor een schilderij uit eigen atelier.

Een vereniging krijgt een zithoek aangeboden door een bedrijf, en biedt een lunch aan het personeel aan.

Kom vooral met een vraag of aanbod naar onze Beursvloer, ga in onderhandeling en dan ontstaat er ongetwijfeld vanzelf een hele mooie match! U bepaalt zelf onderling wat u ruilt, wanneer, wie erbij betrokken zijn enzovoorts.