Punt Welzijn Goedbezig Weert Blog

Werk en mantelzorg

Combineert u als mantelzorger uw zorgtaken met een betaalde baan?
Dan bent u niet de enige: één op de zes werknemers doet dit, in de zorgsector zelfs één op de vier. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen lastig. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het veel energie kost.

Cijfers mantelzorg en werk (bron: www.werkenmantelzorg.nl)

1 op de 6 mantelzorgers combineert zorgtaken met werk

10% van de werkende mantelzorgers voelt zich zwaar overbelast

10% van de mantelzorger valt geheel of gedeeltelijk uit op het werk.

Veel werknemers vinden het moeilijk om hun zorgtaken bespreekbaar te maken. Dat is jammer, want erover praten zorgt vaak voor meer begrip op de werkvloer. Vraag uw werkgever naar de mogelijkheden.
Daarnaast zijn er verschillende regelingen waar mantelzorgers via hun werk een beroep op kunnen doen, zoals het calamiteitenverlof, zorgverlof of de Wet Flexibel Werken.

De mantelzorger kan al gebaat zijn met kleine oplossingen als het opnemen van zorgverlof om met iemand mee te gaan naar het ziekenhuis. Vaak hebben zij zelf goede ideeën, die gemakkelijk en met weinig kosten uitvoerbaar zijn. Als iemand een goede balans heeft tussen werk en privé heeft iedereen daar baat bij en is de kans op uitval kleiner. Aandacht, begrip en ruimte voor maatwerk van de werkgever is een win-win voor iedereen.

Veel tips en informatie vindt u op de website www.werkenmantelzorg.nl. Wijs ook uw werkgever op deze site. 

Lees verder