Advertentienummer: V2298

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hulpverlening
Zorg
Voor wie:
Individuen
Waar (locatie van het werk):
Regio Weert
Elders
Wanneer:
In onderling overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Heel veel mensen willen thuis in hun eigen vertrouwde omgeving sterven, maar voor degene die hulp biedt is dit heel zwaar; 24 uur per dag moet je klaar staan. De kinderen en bekenden helpen waar nodig en toch zijn er nog uren over. Het is dan fijn om op iemand terug te kunnen vallen. De hulp van een vrijwilliger is heel waardevol. zoals een mantelzorger zei: "het is fijn te weten dat er een vertrouwd iemand is die weet wat de zorg voor een naaste in de laatste fase van zijn leven betekent". Degene die ziek is omschreef het als heel waardevol. " Ik kan mijn verhaal vertellen zonder dat ik degene die toch al veel verdriet heeft nog meer belast".

Van de vrijwilliger wordt verwacht dat men zich in kan leven in de zorg die er op dat moment is. Het vraagt van de vrijwilliger ongeveer 3 uurtjes per week. De inzetten kunnen heel wisselend zijn en er zijn ook weken dat je niet opgeroepen wordt. Ook iemand die geen kennis over deze vorm van hulpverlening heeft kan zich aanmelden. Hij krijgt een training en begeleiding zodat hij/ zij weet wat er kan gebeuren. De professionals staan altijd terzijde klaar.

Je kan zelf aangeven wanneer je inzetbaar bent en in welke plaats(en) je actief wil zijn. Deze vorm van zorg wordt geboden in heel midden-Limburg.

Meer info: www.vptzmiddenlimburg.nl

Tegenprestatie

  1. Kilometervergoeding
  2. 2 keer per jaar vrijwilligersdag
  3. Kerstpakket
  4. Scholing, themabijeenkomsten
  5. Begeleiding
  6. Vrijwilligersverzekering